tiistai 20. joulukuuta 2016

Les Mills: Bodypump 100

Bodypump täyttää ihan juuri 25 vuotta. Oletko kenties ihmetellyt miksi uudesta tulevasta ohjelmasta ei ole vielä paljastettu mitään tai miksi vaihto ohjelmasta numero 99 siirtyminen seuraavaan on ottanut suuremman ajan kuin yleensä? Annas kun kerron;

Normaalisti Les Mills- lajien ohjelmien vaihto tapahtuu neljä kertaa vuodessa (kolmen kuukauden välein). Juuri ennen ohjelman vaihtoa ohjaajat käyvät jatkokoulutuksissa, joissa heille Les Mills- kouluttajat esittelevät ja ohjaavat uuden ohjelman liikkeet ja antavat vinkkejä tulevaan ohjelmaan. Les Mills- ohjaaja voit olla vain silloin kun olet käynyt peruskoulutuksen ja olet siitä saanut hyväksytysti lisenssin. Lisenssi pysyy voimassa, kun käyt jatkokoulutuksissa ja opettelet uusia ohjelmia säännöllisesti. Ideana koko touhussa onkin, että kun menet mihin tässä maailman kolkkaan ja menet Les Mills- tunnille, on siellä käynnissä sama ohjelma kuin omalla salillasi. Näin pidämme yllä yhteisöllisyyttä ja "Fitness magicia" ;-)

Les Millsin ensimmäinen laji oli Bodystep ja toiseksi vanhin on Bodypump. Ohjelma numero 1 lanseerattiin vuonna 1991. Nyt tavoitteena onkin, että 14.1. mennessä yli 5 miljoonaa ihmistä olisi käynyt kyseisellä tunnilla ja samalla 15 000 ohjaajaa ympäri maailman ohjaa tätä lajia. Se on paljon, eikö?



Tämä on muun muassa yksi syy siihen miksi ohjelman vaihto on nyt kestänyt normaalia pidempään. On haluttu, että koko maailma Bodypumppaa samana päivänä yhtäaikaa. Esimerkiksi ohjaajat voivat käydä joulukuussa 2016 jatkokoulutuksissa normaalisti, mutta materiaalit liikkeistä ja musiikista tulee kaikille ohjaajille yhtä aikaisesti vasta 20.12.2016. Tämä on jännittävää, mutta myös toisaalta ymmärrettävääkin; tuosta päivästä halutaan suuri ja samalla levitämme yhdessä Les Mills- sanomaa; kaikki samaan aikaan ympäri maailmaa.

Mitä sitten on Bodypump, jos tunnille ei ole koskaan edes vahingossakaan eksynyt? Tunti sisältää lihaskuntoa tangoilla ja levypainoilla tehtynä. Liikkeet tehdään tarkasti musiikkiin. 55 minuutin tuntiin kuuluu 10 kappaletta ja ne sisältävät liikkeet lihasryhmittäin seuraavasti:

1. Lämmittely (koko kroppa)
2. Kyykky (Pakara+ etureisi)
3. Rinta
4. Selkä
5. Ojentajat
6. Hauis
7. Askelkyykyt
8. Hartiat+ olkapäät
9. Vatsat
10. Venyttely

Lisäämällä ja vähentämällä painoja ohjaajan neuvojen ja ohjeiden mukaisesti, saat halutessasi treenistäsi jopa joka kerta erilaisen. Jos taas olet ensimmäistä kertaa, kerro siitä rohkeasti ohjaajalle niin ohjaaja antaa sinulle hyviä vinkkejä tuntia varten. Tämä tunti kannattaa sisällyttää jokaisen viikko-ohjelmaan; niin kehittävä ja hieno tunti tämä on!

Ojentaja- kappalle meneillään ;)

Hanhis Team julistaakin nyt virallisesti Bodypump- huuman alkaneeksi! Muistatko vielä mistä lähtien sinä olet ollut tunneille mukana? Hanhivaaran "konkari" Sanna on ollut Bodypump- huumassa mukana vuodesta 2000, Kikkis vuodesta 2005, Laura vuodesta 2007 ja Jutta vuodesta 2011. Heidän kanssaan pääsetkin lauantaina 14.1.2017 Bodypump 100- huumaan mukaan!
Vielä hetki siis mennään ohjelman numero 99 kanssa tai sitten sekoitusohjelmien kanssa muista ohjelmista, riippuen ohjaajasta :)

Seuraa siis ilmoittelua; ennen kyseistä päivää julkaisemme muun muassa päivän ohjelman, ilmoittautumismahdollisuuden ja vaikka ja mitä. Tapaammehan siis 14.1? ;-)

T: Jutta ja muu tiimi




1 kommentti:

  1. 2000 luvun alkupuolella olen ekat pumpit pumpannu. Ohjaajana vasta alkutaipaleella n.1,5 vuotta ��.
    - Jumppapirkko Tiina -

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)