torstai 29. joulukuuta 2016

Vilpas Vikings ja Hanhivaara


Joulutauko Vilppaan pelaajilla on jo takanapäin ja eilen saatiin jälleen hieno voitto koripallopelissä Salohallissa pistein 91-57 Korihaita vastaan. Peli sisälsi laajalti onnistumisia ja pelaajilla oli jälleen tukenaan yli 1 600 katsojaa. Näitä pelejä todella kannattaa lähteä katsomaan pidemmältäkin. Hyvä pojat!

Mutta miten Hanhivaara sitten liittyy Vikingsien peleihin ja harjoitteluun? Pelaajat käyvät viikoittain täällä meillä valmentajineen ja hiovat fysiikkaansa erilaisin harjoittein. Seuraavassa Vilppaan fysiikkavalmentaja ja Hanhivaaran Personal trainer Ville Salmi kertoo enemmän harjoittelusta;

"Vilpas Vikingsien pelaajat ovat käyttäneet Hanhivaaran palveluita aktiivisesti jo vuodesta 2014. Viikoittaiseen harjoitteluun kuuluu keskimäärin 2-3 kertaa voimaharjoittelua kuntosalin puolella. Kesäisin pääpaino on koripallossa tarvittavien fyysisten ominaisuuksien tasapainoisessa kehittämisessä. Tämä kaikki lajissa, jossa tarvitaan muun muassa voimaa, kestävyyttä, nopeutta, tasapainoa, vartalon hallintaa ja notkeutta. Tekemistä siis riittää!

Treenit käynnissä syksyllä 2016. Kuvassa Vilpas Vikingsien pelaajat (vas.): Mikko Koivisto, Aatu Kivimäki ja Matias Ojala.

Yksittäisillä pelaajilla harjoittelussa painotetaan erilaisten ominaisuuksien kehittämistä riippuen muun muassa pelaajien puutteista, pelipaikasta, iästä tai vammoista. Harjoittelussa käytetään vaihdellen niin vapaita painoja, kuntosalilaitteita, kuminauhoja kuin toiminnallista harjoitteluakin.

Pelikauden aikana voimaharjoittelu kevenee ja tekemisessä korostuu suorituskyvyn virittäminen peleihin ja niistä palautuminen. Tukiharjoitteluna palautumiseen pelaajat käyttävät lisäksi Hanhivaaran ryhmäliikuntatunteja. Näistä muutamia ovat esimerkiksi Saunarentoutus ja Jooga.



Vilpas Vikingsien pelaajat ovat olleet todella tyytyväisiä Hanhivaaran tiloihin. Urheilijat pystyvät harjoittelemaan siellä monipuolisesti ja tulos näkyy kentällä. Viikinkipursi seilaa tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa ja on Korisliigassa komeasti toisena.

Pitkän kauden aikana kuntosalilta vaaditaan erilaisia asioita. Välillä pelaajia pitää kuntouttaa ja välillä taas kuormittaa kovempaa. Molemmat onnistuvat Hanhivaarassa loistavasti! Erityiskiitoksen pelaajilta saa toiminnallisen harjoittelun keskus. Sen ja esimerkiksi köysien ja kuminauhojen avulla on helppo aktivoida ja harjoittaa kehoa joka suunnasta vastaamaan koripallon moninaisia vaatimuksia.

Yhteistyö Hanhivaaran liikuntakeskuksen kanssa on toiminut muutoinkin helposti ja mutkattomasti. Keilaustapahtuma Hanhivaarassa faniporukka Vilpas Ultrasin kanssa oli omiaan rakentamaan yhteishenkeä ja syksyisin järjestettävä Hanhivaara- harjoitusturnaus toimi tänäkin vuonna hyvänä valmistautumisena Korisliiga- kauteen".



Lisätietoja pelaajista, peleistä ja Vilpas vikingsien toiminnasta löydät osoitteesta: www.vilpasvikings.fi .

Hanhis- team toivottaa sydämensä pohjasta tsemppiä ja hyviä treenejä kauteen! Sydän on punainen, täälläkin :)

T: Jutta ja muu tiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)