perjantai 25. elokuuta 2017

Terveellinen herkuttelu

Terveellisen herkuttelun maailma on melkoisen moniulotteinen; toinen käsittää sen ilman sokeria ja viljoja tehtäväksi ja toinen ei käytä edes hedelmiä herkutellessaan "terveellisesti". Toinen taas herkuttelee kerran viikossa ja toinen nauttii herkuista päivittäin pienellä säväyksellä makeutta. Erilaiset raakasuklaat ja raakaruokailu muutoinkin nostavat tällä hetkellä päätään vahvasti. Mitä kuitenkin tulisi muistaa terveellisten herkkujen suhteen? Seuraavassa muutama "kikka kolmonen" ja "viisas vitonen"! :D


Raakaravinto

Koostuu yleensä kasvikunnan tuotteista ja tärkeimpinä tuotteina mainittakoon erilaiset hedelmät, vihannekset, hedelmät, marjat, pähkinät ja siemenet. Hunaja toimii loistavasti makeuttajana ja koostumuksen kasassa pitämisessä. Yleensä raakaruoan ja herkkujen valmistuksessa käytetään tehosekoitinta ja ruoka valmistetaan maksimissaan 45 asteessa.


Raakakakkujen leipominen voi toimia myös harrastuksena. Muista kuitenkin, että yksi raakakakkupala on todella energiapitoinen herkku, eli sitä ei tarvitse paljoakaan nauttia.

Raakasuklaa

"Mitä tummempaa, sen terveellisempää!" kerrotaan suklaan terveysvaikutuksesta. Totta tai ei, kannattaa ajoittain valita perinteisen Fazerin sinisen sijaan raakasuklaata. Raakasuklaa valmistetaan kylmäprosessoimalla kaakaotta, ts. missään tuotannon vaiheessa ei ylitetä 46 astetta. Se ei myöskään sisällä maitojauhetta, erilaisia säilöntäaineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai soijalesitiiniä. Tätä herkkua voit valmistaa myös itse raakakaakaojauheesta ja makeutuksena käyttää esimerkiksi hunajaa tai kookospalmusokeria! Nam!



Raakasuklaan kanssa sopii loistavasti esimerkiksi vadelma ja mustikka!

Makeanhimon taltuttaminen

Tämä iskee erityisesti perjantai iltapäivisin tai naisilla kuukautiskierron tietyssä vaiheessa... Pahinta on olla kaupassa nälkäisenä ja eksyä karkkihyllylle. Ei hätää! Siirry pois tästä sokerinkuormittamasta väliköstä ja nouda ostoskoriisi muutama erilainen marja ja esimerkiksi jokin hedelmä mitä et ole koskaan ennen maistanut. Sitten suuntaat hakemaan kookoskermaa tai maidotonta vaniljakastiketta (esim. kaurakermasta valmistettua) ja teet näistä kotona herkkuhimon taltuttajan.
Makeanhimon pystyy taltuttamaan jo 15 minuutissa toistamalla itselleen, että vaihtoehtoja löytyy ja niistä on vieläpä hyötyä kehollesi!


Valkoisen sokerin tilalla jotain muuta?

Aina ei tarvitse välttämällä välttää hakemasta kaupasta karkkia, mutta on hyvä tiedostaa, että melko helpolla on valkoinen sokerikin korvattavissa. Kun esimerkiksi mielesi tekee leipoa, leivo ohjetta hieman muunnellen ja mieti miten välttää valkoinen sokeri. Sen voit helposti korvata esimerkiksi banaanilla, hunajalla, kookospalmusokerilla, intaanisokerilla... Kunhan löydät omasi on tuo viidakko täysin loppumaton ja mielenkiintoinen!



Näillä kohti viikonloppua; herkuttelu olkoon kaikkien etuoikeus! ;)

t. Jutta ja muu tiimi.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)