keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Hyvä välipala pitää tiellä pitkään

Mistä koostuu hyvä välipala hektisen arjen keskellä? Seuraavassa muutama hyvä vinkki, joilla keho jaksaa painaa pitkään isompien aterioiden, lounaan ja päivällisen välissä.

Tällä hetkellä markkinoilla on niin paljon erilaisia rahkoja, proteiinipatukoita ja juomia kuin vain jaksaisi itseensä tankata. Muutamasta hyvästä vinkistä olen ottanut itselleni toimivia kokonaisuuksia ja toimivimmat niistä HUOM! itselleni ovat seuraavat;

1. Välipala sisältää hyvässä suhteessa proteiinia ja hiilihydraatteja
2. Sokereiden hiilihydraattiosuus on alle 10g/100g
3. Hyvät rasvat, esim. pähkinät, sisältävät paljon energiaa. Hyvät rasvat kuuluvat ehdottomasti päivittäiseen ruokavalioon. Verensokeri pysyy aisoissa ja mieli virkeänä
4. Välipalan tarkoituksena on pitää verensokeri tasaisena ja mieli virkeänä. Panosta laatuun!


Riippuen täysin siitä millä tavoin liikut tai työskentelet päivän aikana on myös hyvä miettiä terveelliset välipalavaihtoehdot. Hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi aktiiviliikkujalle on;

1. Banaani+ kourallinen manteleita
2. Luonnon- tai soijajogurttia marjoilla+ joukossa erilaisia siemeniä ja pähkinöitä
3. Riisikakku/-kakut avocadolla, vihanneksilla ja kalkkunaleikkeellä
4. Smoothiet! Näihin voi heittää mukaan vaikka mitä. Omissani mukana on yleensä; riisi- tai herneproteiinia, unikonsiemeniä, jotakin viherjauhetta, banaani, marjoja ja nesteenä vettä tai vaikkapa mantelimaitoa. Smoothiet ovat siitä loistava välipala, että niissä olevat vitamiinit ja hivenaineet imeytyvät helposti kehoon ja saat kaiken tarvittavan muutamalla kulauksella. Käytä mielikuvitustasi; mahdollisuuksia on paljon!


Itse suosin pääasiallisesti maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota, mutta hyviä vaihtoehtoja löydät myös maustamattomasta rahkasta, ruisleivästä jne. Lisätty sokeri tuotteissa ei hirveän pitkälle kanna, vaikka myös keho tarvitsee sokereita rakennusaineeksi.

Tärkeintä hyvässä ja ravitsevassa ruokavaliossa onkin, että saat energiaa säännöllisesti. Joillakin toimii vähempi ruokailu päivän aikana, mutta ehdottomasti kannatan syömistä jopa 2-3 tunnin välein, jolloin verensokeri ei pääse laskemaan liian alas. Tämä myös estää hätäisen ja nopean iltasyömisen, jolloin keho vaatii herkkuja rasvan ja sokereiden puolelta. Välipaloja päivään voi miettiä syödäkseen 2-3 kertaa.

... ja eikun käyttämään blenderiä ja kaupan hyllyjä hyödyksi! Välipaloilla saat uskomattoman paljon energiaa päiviisi :)


Virkein terveisin,

Jutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)