perjantai 15. heinäkuuta 2016

Voihan repsahdus!

Tällä kertaa väitän, että niin käy kaikille. Omaamme arkena hyvän ja tasapainoisen ruokailurytmin ja syömme terveellisesti. Olemme kuitenkin kaikki vain ihmisiä ja herkut maistuvat ajoittain todella hyviltä. Tapahtuu repsahdus. Näin kävi minullekin. Ja niin käy tai kävi sinullekin. Tuli nimittäin kesäloma. Tuli mökkikausi. Tuli "mökkipulla" ja ihana tumma suklaa. Voi sentään. Onneksi tuo kaikki on korjattavissa ajatuksella, että ruotuun ja omaan tasaiseen arkeen pääsee kiinni jos vain niin haluaa. Oma tuttu ruokavalio ja rytmi on hyvä muistaa niinä päivinä, kun takana on monta herkkujen täyttämää päivää.

Pahinta on jäädä voivottelemaan mökkipullairtokarkkisipsipussisuklaaviini- ajanjakson jälkeen. Jokainen päivä on taas uusi mahdollisuus ja se mihin kehosi on tottunut, saa se siitä kiinni jo heti seuraavana päivänä. Silloin kun pidämme herkut muutamassa päivässä ja tiedämme mistä kehomme oikeasti pitää, on helppo päästä taas arkeen kiinni.

Ajoittain olen todella ankara itselleni. Ruoskin itseäni muutamasta rivistä suklaata "Nythän on vasta tiistai, miksi menin ottamaan tätä?!" ja kierre on valmis. Mutta miksi on näin? Voisiko asian ajatella taas niin, että jos ja kun rytmi on muutoin kunnossa, tuhoaako muka suklaa nautintona sen kaiken? No ei todellakaan, järki käteen :) Itselleen kannattaa olla armollinen, kunhan herkuttelu ei jää päälle viikoiksi tai jopa kuukausiksi...

Helpointa on ruotuun palaamisessa niinä aamuina kuin peilistä katsoo väsyneet ja turvonneet kasvot. Miettiessäni mitäs sitä tuli eilen syötyä on helppo tehdä taas aamiaiseksi perus puurot hyvillä lisukkeilla tai smoothie, johon on kiva heittää vähän vihreää ja vähän hyviä ravinteita. Vaalea pullaleipä tai karkit ei niinä aamuina juurikaan inspiroi :D

Aamupuuroon chia-siemenet, kananmunan valkuaisia ja marjoja! Arki on koittanut :)

Kaiken tämän takana tulisi olla ruokavalio, joka on juuri sinulle hyväksi todettu. Sellainen, jonka kanssa voit hyvin ja et ole väsynyt, vaan pirteä kuin peipponen! Oletko hetkeen katsonut omaa ruokavaliotasi? Veivätkö herkut mennessään? Ei se haittaa. Huomenna on taas uusi päivä ja uusi mahdollisuus. Sellaista ei kannata heittää hukkaan, eikös? :)

Granaattiomenan siemenet saa ihon hehkumaan ja vatsan voimaan hyvin!

Vihaan sanaa dieetti. Kaiken maailman kituuttamiset alhaisilla kalorimäärillä tai ylimääräisillä lisäravinnejauheilla saavat ihoni kananlihalle. Ihmiskeho on luotu siihen, että se kyllä ilmoittaa koska se saa tarpeeksi ravintoaineita tai koska se on kylläinen. Ihmisen tulisi vain löytää sellainen kultainen keskitie, jossa se osaa ottaa itselleen tarpeeksi vihanneksia, marjoja, hedelmiä, lihaa, kalaa, pähkinöitä, siemeniä ja niin edelleen! Sellaisina päivinä kun ruokailutottumukset ovat kunnossa, keho voi todella hyvin. Iho hehkuu, vatsa voi hyvin ja energiaa riittää. Näitä hetkiä on ihana muistella niinä aamuina kun peilistä tuijottaa isot silmäpussit ja samea iho ;)

Summasummarum! Lähdetään siis etsimään ja kokeilemaan itselleen toimivaa ruokavaliota. Jos tuntuu, että sitä ei itse löydä tai se tuottaa vaikeuksia, suosittelen kääntymään asiantuntijan puoleen, joka auttaa sinua tässä hommassa. On yllättävän helpottavaa kuulla mielipide sellaiselta henkilöltä, joka tietää asiasta. Trust me!


Herkullisen terveellisin terveisin,

Jutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)