maanantai 4. heinäkuuta 2016

HIIT- treeni

Olen alkanut pikkuhiljaa pitämään HIIT- tyyppisestä treenaamisesta. Vaikka olen pitkän ajanjakson puolesta puhuja ja rakastan pitkiä juoksulenkkejä ja jumppamaratoneja, on näistä HIIT- jutuista tullut täysin uusi aluevaltaus! Helppoa, nopeaa ja voi toteuttaa missä ja milloin vain.

Pari viikko sitten toteutin asiakkaani kanssa yhden HIIT- treenin. Osui ja upposi; seuraavana päivänä asiakkaani laittelikin viestiä, että pakaroissa kihelmöi ja jotain on tehty. JES!


Muutama hyöty HIIT- treenaamisesta. Loistavaa!

HIIT (High Intensity Interval Training) on toiselta nimeltään nopea intervallitreeni, jonka siis on tutkitusti todettu kuluttavan saman verran kropasta rasvaa kuin tuplasti pidempi aerobinen treeni. Rasva ei siis pala kehosta itse treenin aikana, vaan treenin jälkeen, jolloin lihakset täydentävät glykoosivarastojaan.

Kynnyksen voi myös tehdä itselleen matalaksi: jo aloittelijalle treenin kestoksi kelpaa nelisen minuuttia. Urheilijat ovat käyttäneet ja käyttävät kyseistä muotoa suorituskyvyn parantamiseen. Se on yhtä turvallista kuin aerobisen treenin tekeminen ja on hyväksi sydämelle ja nostaa kuntoa. HIIT- treenejä voit tehdä millaisia vain ja millaisilla liikkeillä tahansa. Alla treeni, jonka toteutin asiakkaani kanssa. Hiki tulee, lupaan sen. Kokeile vaikka!

Suosittelen lataamaan jonkinlaisen Tabata- sovelluksen puhelimeen, johon voit helposti syöttää työosuuden,tauon, sekä kierrosten välisen lepoajan. Näin sinun ei tarvitse tuijotella kelloon koko aikaa, vaan puhelin kertoo koska taas pitää tehdä töitä. Kätevää!


10 liikkeen HIIT 

- 3 kierrosta
- 20 s. töitä, 20 s. taukoa
- Liikeparin jälkeen 20s. taukoa ja siirtyminen seuraavaan liikepariin. Liikeparin liikkeet tehdään siis putkeen, yhteensä 40s. töitä.
- Jokaisen kierroksen jälkeen 1-2min tauko
- Kesto: 20 minuuttia


LIIKEPARI 1
1. Sumokyykky, kahvakuula rinnalla
2. Polvennostojuoksu paikallaan

LIIKEPARI 2
1. Askelkyykkykävely, käsipainot käsissä
2. Leveä kyykky- kapea kyykkyhyppy

LIIKEPARI 3
1. Punnerrukset (polvet lattiassa/ suorat jalat/ polvet lähellä rintaa)
2. Linkkuveitsi- vatsalihasliike

LIIKEPARI 4
1. Hauiskääntö käsipainoilla (Seisten, kädet yhtäaikaa ylös-alas. Hallittu liike, kädet kylkien vieressä)
2. Ojentajadipit penkillä (Selkä lähellä penkkiä, kyynerpäät taaksepäin alastulossa)

LIIKEPARI 5
1. Selkälihasliike: Nelinkontin, ojenna vast.käsi+ jalka. Lantio paikallaan
2. Selkälihasliike: Vatsamakuulla, kädet niskan takana. Nosta yläkroppa+ purista pakaroita etteivät etureidet nouse lattiasta.

___________________________________________________________________

Kokeilitko? Pahoittelen jo etukäteen melkoista pakarapoltetta ;)


T: Jutta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)