Jaan teille nyt erään reseptin, jolla itsekin olen ajoittain tehnyt patukoita valmiiksi kaappiin ja napannut kiireessä mukaan tai vaikka kahvin kanssa. Patukat säilyvät rasiassa jääkaapissa noin viikon verran. Eikä muuten sisällä mitään lisäaineita ja taas tiedät mitä syöt!
Varoitus: näihinkin saattaa iskeä himo... ;)
Välipalapatukat
6-8 kpl
POHJA:
1 dl kikhernejauhoja
1 dl tattarihiutaleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl maapähkinävoita (sokeroimatonta) + 1 rkl kookosöljyä
3/4 dl omenasosetta
2 rkl vaahterasiirappia
LISÄKSI:
1/2 dl manteleita
1/4 dl kaakaonibsejä
1/4 dl rusinoita (näitä voit vaihdella esim. kuivatun aprikoosin, banaanilastujen tai erilaisten pähkinöiden välillä)
1 tl kanelia
1/2 tl kaardemummaa
ripaus hyvälaatuista suolaa
- Lämmitä uuni n.175 asteiseksi. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Rouhi mantelit pienemmiksi ja sekoita LISÄKSI- ainekset POHJA- ainesten joukkoon.
Levitä massa pieneen uunivuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Paistamisen jälkeen jäähdytä ja leikkaa mieluisiksi paloiksi.
Kumman sinä valitset: lisäainepommin vai itsetehdyn? ;) |
Terveellisin herkkuterveisin,
Jutta ja muu tiimi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)