perjantai 15. kesäkuuta 2018

Välipalavinkki: itsetehdyt terveelliset välipalapatukat

Tiedätkö tunteen, kun lounaasta on jo aikaa ja tulisi äkkiä saada jotain suuhunsa vaikka ennen treenejä tai kiire on ajanut syömisen edelle? Täällä nimittäin huutelee yksi nälkäkiukkuinen. Lapsesta saakka olen kärsinyt nopeasta verensokerin vaihtelusta ja olen siihen viimeisimpinä vuosina kiinnittänyt entistä enemmän huomiota.

Jaan teille nyt erään reseptin, jolla itsekin olen ajoittain tehnyt patukoita valmiiksi kaappiin ja napannut kiireessä mukaan tai vaikka kahvin kanssa. Patukat säilyvät rasiassa jääkaapissa noin viikon verran. Eikä muuten sisällä mitään lisäaineita ja taas tiedät mitä syöt!

Varoitus: näihinkin saattaa iskeä himo... ;)


Välipalapatukat
6-8 kpl

POHJA:
1 dl kikhernejauhoja
1 dl tattarihiutaleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl maapähkinävoita (sokeroimatonta) + 1 rkl kookosöljyä
3/4 dl omenasosetta
2 rkl vaahterasiirappia

LISÄKSI:
1/2 dl manteleita
1/4 dl kaakaonibsejä
1/4 dl rusinoita (näitä voit vaihdella esim. kuivatun aprikoosin, banaanilastujen tai erilaisten pähkinöiden välillä)
1 tl kanelia
1/2 tl kaardemummaa
ripaus hyvälaatuista suolaa

- Lämmitä uuni n.175 asteiseksi. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Rouhi mantelit pienemmiksi ja sekoita LISÄKSI- ainekset POHJA- ainesten joukkoon.
Levitä massa pieneen uunivuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Paistamisen jälkeen jäähdytä ja leikkaa mieluisiksi paloiksi.

Kumman sinä valitset: lisäainepommin vai itsetehdyn? ;)

Terveellisin herkkuterveisin,

Jutta ja muu tiimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)