perjantai 24. toukokuuta 2019

Reseptivinkki: pikaruokaa!

On aamupalaa, lounasta, välipalaa; miten ihmeessä mahduttaa nuo kaikki omiin aikatauluihinsa? Tuntuu, että aika täytyy aina käyttää tehokkaasti ja siinä kohdassa syömisestä on helpointa luistaa. Nyky-yhteiskunta on tehnyt syömisestä todellista pikaruokailua kaiken maailman eines-tiskeineen ja hampurilaispaikkoineen. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen; eräänä kauniina päivänä mietin itsekin tätä pikaruokailun ihmeellistä maailmaa, kunnes hoksasin jotain...

Täytyy myöntää; itsekään en ole mikään etukäteisvalmistaja ruokailuiden suhteen; sana Foodprepping (=ruokien etukäteisvalmistus monelle päivälle etukäteen) on todella vieras. Olisihan se hienoa saada aikaiseksi viikon ruuat yhdellä kertaa ja jakaa ne bokseihin valmiiksi; sitä en kiellä!

Itselleni koen helpoksi tehdä ruuan siinä tilanteessa kun sille on tarve. Ruokailuideni välit eivät kuitenkaan hypi aamusta iltaan vaan kehoni on tottunut ilmoittamaan nälästään viimeistään kun neljä tuntia edellisestä ruokailusta on kulunut (...ja silloin on kyllä jo nälkäkiukku lähellä :D).
Olen kuitenkin oppinut jotain; sen että kun ruokailut pitää terveellisinä, kasvispitoisina ja riittävästi energiaa sisältävinä, ei voida mennä suuresti metikköön. Lisäksi ruuan saa eteensä todella pienellä vaivalla; pikana ja tiedät tasan tarkkaan mitä syöt. Helppoa!


Pikalounas voi siis todellakin olla terveellinen; seuraavassa esimerkki minkä teen kieltämättä muutamia kertoja viikossa! Niin hyvää se on; aikaa ruuan teolle menee 5-10 min väliltä. Kai se jo luokitellaan pikalounaaksi?
_______________________________________

KESÄN HELPOIN PIKALOUNAS YHDELLE

1/2 paprika
1 tomaatti
muutama siivu kesäkurpitsaa

Lehtikaalia
Kurkkua

1/2 dl Muru- kauravalmistetta 
1 rkl papuja

1 Riisinuudelilevy

Hummusta

Pilko paprika, tomaatti ja kesäkurpitsasiivut. Heitä ne pannulle ja mausta. Heitä mukaan Muru-kauravalmiste ja pavut. Anna hetken aikaa muhia kannen alla. 
Keitä riisinuudelilevy ja muutaman minuutin kiehauttamisen jälkeen heitä kasvisseoksen joukkoon. Siirrä ruoka lautaselle ja lisää lautaselle kylkeen mukaan lehtikaali ja kurkku. Heitä päälle halutessasi hummusta. Nauti!
________________________________________

Muistetaan sitten tässäkin kohtaa; se mikä sopii toiselle, ei välttämättä toimi toisella. Ruuan pitäisi olla nautinto, mutta se on myös kehon polttoainetta. Se mitä suustasi laitat alas, vaikuttaa koko vuorokauteesi ja yleiseen olotilaasi. 

Kokeile siis tätä pikalounasta ja kerro mitä mieltä olit; niin hyvää ettei sanotuksi saa ;)


Nautinnollisin terveisin,

Jutta ja muu tiimi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)