perjantai 10. toukokuuta 2019

Työhyvinvointi- kaikille tärkeä

Työhyvinvointi on kannattava sijoitus; niin työnantajalle kuin itse tekijällekin. Työpaikan ympäristön ja yleisen ilmapiirin tulisi suurimmaksi osaksi mahdollistaa työntekijän terveelliset valinnat elämässään.

"Työhyvinvointi tarkoittaa, että työ on mielekästä ja sujuvaa turvallisessa ympäristössä, terveyttä edistävässä sekä työuraa tukevassa työympäristössä ja työyhteisössä." - Työterveyslaitos, 2016.

Erinäisistä tutkimuksista käy ilmi, että yritys, joka panostaa työntekijöidensä työhyvinvointiin edistää työntekijöiden työntekoa, jaksamista arjessa ja täten myös yrityksen liiketoimintaa. Liikunta on keskeinen osa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Se ehkäisee, hoitaa ja kuntouttaa sairauksia. Liikunnalla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia elintapasairauksiin, mielenterveyteen, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, stressinhallintaan, työtapaturmien esiintymiseen ja yleiseen jaksamiseen. Kun työpaikalla panostetaan konkreettisesti työntekijöiden työhyvinvointisuunnitelmiin, näkyy se suoraan yrityksen imagon nousuna ja tukee jokaisen liikuntamotivaatiota yksilönä.


Kaikkia ei voi pakottaa liikkumaan, sehän on selvää. Silti siihen kannustavia tekijöitä ovat esimerkiksi henkilökunnan tukeminen taloudellisesti liikunnan pariin tai antamalla heille mahdollisuus liikunnan harrastamiseen myös työajalla. Nykypäivän työympäristöissä on herätty siihen tosiasiaan, että henkilöstön voidessa hyvin, voi hyvin myös itse yritys.

Melkoisesti siis hyötyjä ja pohdittavaa työhyvinvoinnista! Uskomme täällä Hanhivaarassa siihen, että kulut, jotka nyt sijoittaa työhyvinvointiin, maksaa itsensä takaisin moninverroin lähivuosien aikana. Voidaan puhua jopa win-win- tilanteesta; kaikki voittavat! Työelämän kehittämisen viestinä voidaan ajatella tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamista samanaikaisesti.

Työhyvinvointiin voi myös panostaa itsenäisesti omalla kohdallaan. Kokosimme muutaman pointin;

- Vedä rajat. Erota työ ja vapaa-aika selvästi toisistaan.
- Aikatauluta työsi realisesti, älä ahnehdi.
- Syö terveellisesti, liiku järkevästi.
- Lepää kun siltä tuntuu.


Hanhivaaran liikuntakeskuksessa työhyvinvointi ja liikunta voidaan yhdistää monin keinoin. Kaikki meillä tehtävä liikunta tukee tavoitteitasi varmasti työntekijänä että työnantajana. Palvelumme keskittyvät vahvasti kunto- ja terveysliikuntaan, josta juuri työhyvinvointiliikunnassa tulisi olla kyse.

Meillä ovat jo useat salonseutulaiset yritykset liikkuneet porukassa vuosien ajan; pelanneet salibandya omalla vakiovuorollaan, tulleet viikoittain yksityisryhminä valitsemilleen ryhmäliikuntatunneille, keilanneet TYKY- päivien vietoissa, pyytäneet luentoja ravitsemuksesta ja yleisesti hyvinvoinnista; vaihtoehtoja on niin paljon kuin on yrityksiäkin!

Jos mieleesi nousi oma työpaikkasi ja sen työhyvinvointi tai esimerkiksi TYKY- päivän vietto, olethan yhteydessä meihin; suunnitellaan yhdessä työyhteisösi työhyvinvointia edistävä liikuntakokonaisuus. Yhteystietomme löydät alla olevasta linkistä;

https://www.hanhivaara.fi/hanhivaara/henkilokunta/

Kun sinä voit hyvin, työkin sujuu! :)


Hyvinvoivin terveisin,

Jutta ja muu tiimi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)